TISKOVÁ ZPRÁVA: SVITAVSKÝ BASKET s.r.o. MĚNÍ STRUKTURU KLUBU! zpět
TISKOVÁ ZPRÁVA: SVITAVSKÝ BASKET s.r.o. MĚNÍ STRUKTURU KLUBU!

Po nejúspěšnější sezóně klubové historie se mění struktura společnosti SVITAVSKÝ BASKET s.r.o.!
K jednateli klubu Ing. Martinovi Lepoldovi a spolumajitelům Ing. Pavlu Špačkovi a Ing. Ivo Hejdukovi se připojuje Ing. Jindřich Horák. Ten v klubu zastupoval firmu DEKSTONE přírodní kámen s.r.o., která byla v posledních dvou letech titulárním partnerem. Celá restrukturalizace klubu má za následek i nové personální obsazení ve vedení klubu a v jeho řízení samotném.

Více ke změnám v klubu přibližuje Ing. Martin Lepold:
"Po skončení loňské velice úspěšné sezóny pro náš klub, jsem cítili, že potřebujeme udělat změny v řízení klub, protože s nárůstem profesionalizace klub jde ruku v ruce i nárůst a komplexnost řízení celé organizace. Jsem velice rád, že Jindra Horák přešel z pozice zástupce titulárního partnera přímo do managementu klubu a stane se novým generálním manažerem. Nový generální manažer s sebou přináší zkušenosti z byznysové sféry, ve které se spousty let úspěšně pohybuje, a pevně věřím, že jeho zkušeností využijeme i při řízení našeho klubu. Tato změna je jen logickým vyústěním naší dlouhodobé spolupráce a povede k posunu Turů na vyšší úroveň a to jak po obchodní, tak i po sportovní stránce."

Celých osm let byl ústředním mužem v čele klubu Ing. Pavel Špaček, který stál za zrodem klubu s Turem na hrudi. Do klubových dějin se vryl nesmazatelnou stopou a jemu patří veliké díky za roky předešlé. Jsme rádi, že v klubu zůstane i nadále na pozici manažera pro basketbalové operace a nadále bude v klubu působit v roli tiskového mluvčího. I jeho jsme poprosili o pár slov:
"Když jsme před osmi lety vstupovali do nejvyšší basketbalové soutěže měli jsme své sny o profesionalizaci klubu a následném stoupání tabulkou vzhůru. Přiznám se, že jsme si prožili i těžké chvíle, ale ze své cesty jsme nikdy neustoupili. Za to patři velké poděkování ing. Ivo Hejdukovi i firmě Qanto, která byla v minulosti našim titulárním partnerem. Loňská sezóna s titulárním partnerem firmou DEKSTONE byla dosavadním vrcholem našeho projektu a konečné čtvrté místo v lize nesmazatelně zapsalo náš klub i město Svitavy do basketbalových dějin. Účast v evropských pohárech je další etapou, která může klub posunout opět o kousek výše. Logickým vyústěním našich snah je majetkový i manažerský vstup Jindry Horáka do řízení klubu. Děkuji Jindrovi za dlouholetou finanční podporu našeho projektu a do budoucích sezón mu přeji mnoho nezapomenutelných zážitků s Tuřím stádem. Věřím, že máme na to pravidelně bojovat o medailové posty, což jsme již vloni předvedli."

Novým generálním manažerem klubu se stal Ing. Jindřich Horák, který má s obchodem a řízením managementu nemalé zkušenosti. I jeho jsme poprosili o vyjádření k současným změnám:
"Jako partner klubu působí firma DEKSTONE přírodní kámen s.r.o. již od sezóny 2013/2014. Od té doby se naše spolupráce s Tury významně prohloubila a dospěla až k titulárnímu partnerství a prostřednictvím mé osoby také vstupem do majetkové struktury klubu. Díky víceletému působení v klubu vím do čeho jdu a na novou roli se těším...mě to prostě baví.  Na rozdíl od klasického firemního prostředí nám tady nejde o zisk finanční (tohle basket v Čechách fakt ještě neumí :), ale o zisk emoční a bodový. A kdyby náhodou, tak jsme připraveni unést i zisk medailový :) ... ale to hlavní o co nám jde, je vytvoření věrné fanouškovské základny a budování dobrého jména SVITAV  jako města, kde se basketbalu a sportu obecně daří. Myslím, že minulá sezóna byla dobrým základem výše uvedeného. Závěrem bych také rád poděkoval otcům zakladatelům, díky kterým se nejvyšší soutěž od roku 2010 ve Svitavách hraje."

Sportovní úsek klubu bude ve velké odpovědnosti na hlavním trenérovi a zároveň sportovním řediteli klubu Lubomíru Růžičkovi. Jeho kompetence a směřování klubu nám přibližuje i on:
„Vnitřní reorganizaci struktury klubu vnímám jako další krok ke zlepšení řízení chodu společnosti SVITAVSKÝ BASKET s.r.o. Ve Svitavách jsme si vytyčili několik společných cílů pro budování efektivního „A“ týmu mužů a zároveň chceme větší prohloubení spolupráce s mládežnickým klubem TJ SVITAVY – Basketbal. Již dnes po roce a půl společné spolupráce vidíme zlepšení infrastruktury mládežnických celků a navýšení členské základny. Tomu napomohl i zisk SpS centra mládeže za účelem zkvalitnění práce s mládeží. Dále se nám podařilo zabudovat do „A“ týmu hned trojici mládežnických reprezentantů a přivést další nová a velmi zajímavá jména na soupisku. V letech následujících chceme neustále být konkurenceschopným klubem na špici v KNBL. Dalším sportovním cílem bude implementace hráčů ze skupiny „Young Gunners“ (hráči U23) do „A“ týmu a neustálé prohlubování jejich rolí a odpovědnosti v našem „A“ týmu. Nemenší úkol nás čeká u mládežnické složky v TJ Svitavy – Basketbal, kde je šéftrenérem Lukáš Pivoda. Ten by měl se svými kolegy v letech následujících vybudovat mládežnickou pyramidu od přípravek až po U15 a být připraven spolupracovat s kluby z: SCM a VSCM programů. Všechny kroky v letech následujících vnímám jako velkou výzvu pro všechny členy rodiny DEKSTONE TUŘI SVITAVY,“ dodal závěrem Lubomír Růžička.

Aktuální zápas
Nebyl nalezen žádný zápas